Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - s.v. Thor 1

Waar het Paasweekeinde voor het derde en vierde elftal van Oldemarkt een weekend rust inhoudt, staat er voor zowel Oldemarkt 1 als 2 een thuiswedstrijd op het programma. Deze worden niet op zondag gespeeld, maar op maandag. Om 12.00 uur staat Oldemarkt 2 tegenover v.v. Steenwijk 2. Oldemarkt 1 ontvangt om 14.00 uur s.v. Thor.

Daags voor het weekend speelt de ploeg van Theo Los in Nieuwleusen nog een inhaalwedstrijd tegen USV. Voor dat duel geldt dat Wouter van der Vegt en Maurice de Graaf kampen met een lichte blessure. Gehoopt wordt dat beide spelers de wedstrijd van Tweede Paasdag halen.

De gasten uit Lippenhuizen waren aan het begin van de jaargang 2018/19 relatief onbekend in de verder uit bekende ploegen samengestelde noordelijke klasse 3D. Een behoorlijk aantal jaren kwam “Tot Heil Onzer Ribbenkast” uit in de vierde klasse, waarin het vorig seizoen met liefst 65 punten kampioen werd. Tot dusverre doen de mannen van trainer Rick Zwart het prima. Men staat op plaats 8 en heeft nog enkele inhaalwedstrijden tegoed. Toch is de middenmoot groot – zelfs nummer 12 Gorredijk kan daartoe worden gerekend – en zijn de onderlinge verschillen klein. Afgelopen weekend speelde Thor teleurstellend gelijk tegen Havelte (2-2) en zo zal het nog enkele overwinningen nodig hebben om daadwerkelijk “veilig” te zijn.

Voor FC Oldemarkt ziet het er aanzienlijk beter uit. Op tien punten achter koploper VENO wordt een tweede plaats bezet. De groenwitten kunnen vertrouwen putten uit de afgelopen weken: uit de laatste vijf wedstrijden werden liefst 13 punten behaald. Aan de reeks overwinningen kwam afgelopen zaterdagavond in Oosterwolde een eind. In een vrij chaotische wedstrijd werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen DIO. Folkert Postma, met 24 doelpunten topscorer van de competitie, was met twee doelpunten belangrijk voor Oldemarkt. In het slot van de wedstrijd was Albert de Hoop op zijn minst zo belangrijk, door met een knappe redding een nederlaag te voorkomen.

Het eerdere duel dit seizoen tussen beide ploegen, afgelopen december, werd door Oldemarkt met 1-4 gewonnen. Op het kunstgras in Lippenhuizen bood Thor aanvankelijk nog enige weerstand, maar in het vervolg van die wedstrijd bleek het een gemakkelijke middag voor Oldemarkt te worden. De doelpunten kwamen op naam van Minnema, Van der Vegt en Postma (2x).

In tegenstelling tot het vorige treffen, zijn de weersvoorspellingen dit keer aanzienlijk beter. Wij hopen u te mogen ontvangen op het Oldemarkter sportpark!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

 

 (Voorlopig) oefenprogramma van het 1e elftal seizoen 2019/2020

 

Dinsdagavond 20-08-2019        FC Oldemarkt 1 - Sc Emmeloord 1     Aanvang 19.30 uur.

Zaterdagavond 24-08-2019       FC Oldemarkt 1 -  Olde Veste 2          Aanvang 19.30 uur.

Woensdagavond 11-09-2019     FC Oldemarkt 1 - ODV 1                    Aanvang 19.30 uur.

Voor woensdagavond 04-09-2019 wordt nog tegenstander gezocht.

De bekerwedstrijden worden gespeeld op de zondagen:

01-09-2019, 08-09-2019 en 15-09-2019

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter