Geslaagde spelregelavond

Geslaagde spelregelavond

Geslaagde spelregelavond

Op 22 november 2018 waren ruim 65 jeugdspelers/leiders aanwezig bij de spelregelavond.

Ook een aantal dames van de VR1 waren aanwezig.

Onder leiding van verenigingsscheidsrechter Sjoerd van der Veen Sr werden de aanwezigen o.a. bijgepraat over de buitenspelregel. Dit werd met voorbeelden op het scherm uitgelegd.

Dat buitenspel lastig is voor spelers, scheidsrechters en grensrechters is wel duidelijk. Helaas heeft de VAR nog niet zijn intrede gedaan bij FC Oldemarkt. Hierna werd nog uitgelegd wat het verschil is tussen een indirecte en directe vrije trap. Sjoerd gaf tevens aan dat het spelplezier toeneemt als de spelers en leiders de spelregels beter beheersen en dus begrijpen waarom een scheidsrechter fluit.

Na een kleine pauze werden de smartphones tevoorschijn gehaald. Iedereen diende in te loggen bij KAHOOT. Op de smartphone werd vervolgens een quiz gespeeld met 20 vragen. Na iedere vraag kon men op zijn eigen smartphone zien of men de vraag goed had en de stand op de ranglijst.

Op het scherm kon men zien op welk antwoord men had gestemd. Dat een ieder nog niet helemaal de spelregels beheerste was wel te zien. Maar de vragen waren soms best lastig. Uiteindelijk kwamen er 2 winnaars uit de bus. Marieke Braad bij de dames en Roy Schokker bij de jongens. Deze werden beloond met een zak pepernoten. Al met al een geslaagde avond.

De jeugdspelers van geboortejaar 2002 kunnen binnenkort aan de bak voor het behalen van het KNVB spelregelbewijs. Deze krijgen vanzelf bericht van FC Oldemarkt.

 

Kalender/Agenda

 

Pupil van de week: 

 Boas van Noort

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter