Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – USV 1

Het is alweer eind oktober, de ranglijst krijgt langzaam maar zeker vorm en de zesde speelronde van de competitie staat voor de deur. Voor FC Oldemarkt betekent dat de derde thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander: USV (Union Sportvereniging). De gasten uit Nieuwleusen mogen voor FC Oldemarkt met recht “de grote onbekende” van deze competitie genoemd worden. Ooit troffen de twee ploegen elkaar in competitieverband, maar de uitslagen van deze ontmoetingen zijn onbekend.

Net als Oldemarkt heeft USV 7 punten behaald uit de voorgaande wedstrijden en staat daarmee op een met meerdere ploegen gedeelde 5e plaats. Dit is het resultaat van een wisselvallige competitiestart. In de openingswedstrijd werd gewonnen van DIO Oosterwolde, vervolgens gelijkgespeeld tegen THOR en gewonnen van Havelte. De laatste twee wedstrijden verloor USV van Trinitas en Renado. Vorige week wist USV nog op voorsprong te komen, maar uiteindelijk werd het 1-3 in het voordeel van Renado.

Ook Oldemarkt weet zich met 7 punten verzekerd van een plek in de middenmoot. Na een nederlaag en twee overwinningen speelde het twee weken geleden gelijk tegen Gorredijk (1-1). Afgelopen weekeinde was er voor Oldemarkt de derby in Steenwijk, tegen Steenwijker Boys. Na een doelpuntloze eerste helft, maakte Melvin Smit er na een vrije trap van Jorrid Minnema 0-1 van. In een knotsgekke slotfase nam scheidsrechter Dorgelo de hoofdrol op zich. De man in het zwart kon zich niet vinden in het commentaar van ‘De Boys’ en maakte na 83 minuten voetbal een einde aan een spannende wedstrijd. Of en wanneer deze wedstrijd wordt uitgespeeld is nog niet bekend. Mochten de 3 punten naar Oldemarkt gaan dan verlaat het de middenmoot en sluit het aan bij de top.

Na deze tumultueuze wedstrijd zal de Oldemarkter verbazing over het wedstrijdverloop weer omgezet moeten worden in concentratie met het oog op de wedstrijd tegen USV. Oldemarkt kan vertrouwen putten uit het aantal gecreëerde kansen van afgelopen zondag. Met iets meer nauwkeurigheid en precisie wordt het rendement ongetwijfeld hoger.

Wij wensen alle supporters en spelers een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

 

 (Voorlopig) oefenprogramma van het 1e elftal seizoen 2019/2020

 

Dinsdagavond 20-08-2019        FC Oldemarkt 1 - Sc Emmeloord 1     Aanvang 19.30 uur.

Zaterdagavond 24-08-2019       FC Oldemarkt 1 -  Olde Veste 2          Aanvang 19.30 uur.

Woensdagavond 11-09-2019     FC Oldemarkt 1 - ODV 1                    Aanvang 19.30 uur.

Voor woensdagavond 04-09-2019 wordt nog tegenstander gezocht.

De bekerwedstrijden worden gespeeld op de zondagen:

01-09-2019, 08-09-2019 en 15-09-2019

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter