Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – v.v. Gorredijk 1

Aanstaande zondag is het weer SUPERSUNDAY! Alle vier de seniorenteams spelen thuis. Om 10.00 uur wordt er afgetrapt in de volgende wedstrijden: FC Oldemarkt 4 – sv VENO 3 FC Oldemarkt 3 – vv Ruinerwold 3 Het 3e en het 4e staan met 6 punten in de bovenste regionen van de ranglijst. Om 12.00 uur is het tijd voor FC Oldemarkt 2 – vv Gorredijk 3. Ook FC Oldemarkt 2 heeft in de reserveklasse 3A nog geen verliespunt geleden en dus zal het met een goed gevoel aan de aftrap verschijnen. Voor FC Oldemarkt 1 staat de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma met, net als het 2e, Gorredijk als tegenstander. De voorgaande thuiswedstrijd werd met 2-1 gewonnen van Trinitas. De Friezen kwamen na een benutte strafschop van Folkert Postma nog langszij, maar vlak voor rust wist Jorrid Minnema met een fenomenale treffer de wedstrijd te beslissen.

Na jaren te zijn uitgekomen in de vierde klasse, kwamen de Friezen vorig seizoen – net als Oldemarkt – uit in klasse 3D. Na 26 wedstrijden stond men in de eindklassering op een keurige 7e plaats met een totaal van 38 punten. 

Tot nog toe kent de opponent uit ‘De Gordyk’ een wat matige start van de competitie. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd met 0-2 de derby verloren van het luttele kilometers verderop gelegen en gepromoveerde THOR uit Lippenhuizen. Ook de tweede wedstrijd bij DIO Oosterwolde werd verloren (4-1). Afgelopen weekeinde was daar de eerste overwinning voor de ploeg van Richard Jellema: met een klinkende 4-0 werd Read Swart met lege handen naar huis gestuurd.

Oldemarkt lijkt de kater van de met grote cijfers verloren openingswedstrijd in en tegen Dwingeloo te hebben weggespoeld. Na Trinitas werd ook Renado met lege handen van het veld gestuurd. Wouter van der Vegt en Postma wisten 2 maal te scoren en zo werd de eindstand 0-4 in Sint Nicolaasga. Na deze overwinningen is het zaak de stijgende lijn vast te houden om in de top van de derde klasse B mee te draaien. 

Positief voor de thuisploeg is dat Wilko Tammens weer met de selectie heeft getraind. Zijn herstel gaat langzaam aan de goede kant op.

De twee ontmoetingen tussen beide ploegen in het afgelopen seizoen leverde Oldemarkt tweemaal drie punten op. Toch was het verschil in die wedstrijden niet groot en liet Gorredijk in fasen verzorgd voetbal zien.

Verder ziet het ernaar uit dat we nog een weekend prachtig nazomerweer krijgen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie zondag. We hopen u dan ook te mogen ontvangen op ons sportpark.

Wij wensen alle supporters en spelers een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

 

 (Voorlopig) oefenprogramma van het 1e elftal seizoen 2019/2020

 

Dinsdagavond 20-08-2019        FC Oldemarkt 1 - Sc Emmeloord 1     Aanvang 19.30 uur.

Zaterdagavond 24-08-2019       FC Oldemarkt 1 -  Olde Veste 2          Aanvang 19.30 uur.

Woensdagavond 11-09-2019     FC Oldemarkt 1 - ODV 1                    Aanvang 19.30 uur.

Voor woensdagavond 04-09-2019 wordt nog tegenstander gezocht.

De bekerwedstrijden worden gespeeld op de zondagen:

01-09-2019, 08-09-2019 en 15-09-2019

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter