NACOMPETITIE!! Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – vv Akkrum 1

In de tweede ronde van de nacompetitie staat er een verrassend weerzien op het programma. 3 weken geleden bezocht Akkrum het sportveld in Oldemarkt vol goede moed, maar de thuisploeg bleek heer en meester. Mede door de Overijsselse overwinning werd niet Akkrum, maar het eveneens Friese Jubbega kampioen. Hierdoor moest Akkrum plaatsnemen in de nacompetitie. Dat Oldemarkt de nacompetitie behaalde bleek een grote verrassing. Op de slotdag wist Dwingeloo niet te winnen en kreeg trainer Ronald Bosma zijn welverdiende 'toetje'.

Het toetje bestond vooraf uit 8 ploegen die in een knock-out systeem uit zouden maken welke club er een ticket veilig stelt voor de 2e klasse. In de kwartfinale werd Oldemarkt gekoppeld aan GSAVV Forward. Akkrum ontving Groninger Boys. Zij wonnen overtuigend met 3-0. Ook DIO Oosterwolde speelde in de nacompetitie. De ploeg van Teun Dikken verloor echter met 5-0 van FC Lewenborg. Zij zullen dus nog minimaal één jaar in de 3e klasse spelen.

Oldemarkt wist door het oog van de naald te kruipen. Op een wel heel bijzondere zondagmiddag won het met 1-2 van GSAVV Forward. De matadoren uit de Kop van Overijssel reisden per bus af naar Groningen, samen met een grote groep supporters. Eenmaal aangekomen bij de studentenvereninging bleek de kantine een keet en bevonden de kleedkamers zich twee velden verder.
Tijdens de sportieve wedstrijd was de spanning op en om het veld goed te merken. De studenten leken er het beste mee te kunnen omspringen. Na 71 minuten maakte de sterke spits van de Noordelingen de 1-0. Vlak voor tijd draaide Oldemarkt het volledig om. Wouter van der Vegt knikte op prachtige wijze de gelijkmaker binnen, waarna Folkert Postma zijn ploeg in blessuretijd naar de volgende ronde schoot met een ouderwetse punter.

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen om 13:00 uur de jongste kampioenen van onze prachtige club tegen elkaar strijden. De JO9-1 en de JO8-1 mogen laten zien wie de echte kampioen is, waarna zij als line-up mee zullen lopen het veld op.

Nooit eerder in de historie van Oldemarkt maakte het zo'n grote kans om te promoveren naar de 2e klasse. Wij vragen daarom al jullie steun en hopen op een geweldige sfeer aankomende zondag!


Wij wensen alle supporters en spelers een sportieve een aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

 

Pupil van de week: 

 Levi Onstwedder

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter