Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – Wijster 1

In de drukke periode waar Oldemarkt momenteel in bivakkeert heeft het tot nog toe uitstekende resultaten behaald. Achtereenvolgend zette het Lemmer, Steenwijker Boys en Trinitas te kijk. Hiermee lijkt de thuisclub, die het opneemt tegen Wijster, zeker te zijn van de 4e plaats op de ranglijst. Ook is het nog altijd in de race voor de laatste periodetitel. Dit weekend komen onze gasten uit Wijster. Dat de Drentenaren al tijden plaatsnemen op de voorlaatste plek, zegt niet dat het een bekeken wedstrijd is. De wedstrijd in Wijster werd met het minimale verschil in Oldemarks beslist: 0-1.

De bezoekers strijden het gehele seizoen al tegen degradatie. De ploeg promoveerde het afgelopen seizoen door v.v. Steenwijk uit te schakelen in de nacompetitie. Dit kwam voor velen als een verassing, gezien het feit dat Wijster als 8e eindigde in de 4e klasse E. Door een periodetitel te grijpen wist de club zich veilig te stellen voor een plek in de 3e klasse.

 

Bij Oldemarkt staan de koppen weer de goede kant op. In 2018 verloor het al 3 keer. Hier hebben de groen-witten afstand van genomen. De zegereeks werd ingezet tegen Lemmer en dat kreeg een mooi gevolg. In 4 dagen tijd moesten Steenwijker Boys en Trinitas buigen. In Steenwijk werd met 0-1 gewonnen en in de midweekse confrontatie scoorde Oldemarkt 4x, waarna sterspeler en keeper ‘Appie’ de Hoop de nul hield.

 

De vorige ontmoeting tussen Oldemarkt en Wijster had alle ingrediënten voor een typisch potje amateurvoetbal. Een scheidsrechter die zijn tas vergat, een veld welke op topniveau zou worden afgekeurd en heel slecht voetbal zorgden er voor dat beide partijen deze wedstrijd snel wilden vergeten. Toch scoorde Jorrid Minnema en nam Oldemarkt de punten mee naar huis.

 

Wij wensen alle supporters en spelers een sportieve een aantrekkelijke wedstrijd toe.

 

DR

 

 

Kalender/Agenda

 

Pupil van de week: 

 Daphne de Lange

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter