Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – v.v. Trinitas 1

Aftredend hooftrainer Ronald Bosma kan zijn laatste periode als trainer van FC Oldemarkt tot nu toe zeer ontspannen langs de lijn staan. Na de nederlaag van DIO Oosterwolde heeft Oldemarkt zich zeer sterk herpakt met 2 ruime zeges. Tegen UDIROS en Havelte viel alles op de juiste plek. Eerst moest het Friese UDIROS van trainer Gerald Sibon accepteren dat de groen-witten te sterk waren. Dit werd gevolgd met een eveneens grote zege in en tegen Havelte: 1-5. Op het programma staat een ploeg waar Oldemarkt serieus voor moet uitkijken. Trinitas verloor 3 wedstrijden op rij niet en verschalkte vorige week Lemmer met 8-0.

De ploeg van trainer Henk Boeree heeft dit seizoen verreweg de minste wedstrijden gespeeld vanwege afgelastingen. Des al niet te min staat de Boylse club op de 7e plaats. Met de geplande inhaalduels heeft het dus kansen om nog te stijgen op de ranglijst. Trinitas wordt momenteel gezien als een middenmoter in de 3e klasse. Dat dit niet vaak eerder voorkwam is te zien in de clubgeschiedenis. De laatste jaren streden de blauw-zwarten meerdere malen mee om het kampioenschap, zowel in de 3e als 4e klasse.

Oldemarkt overklaste UDIROS en Havelte en heeft daarmee de jacht heropend op de nummer 3 Jubbega. De Friezen verloren van Jubbega en daardoor is het gat nog maar 4 punten, met een wedstrijd tegoed voor Oldemarkt. De ploeg speelt volwassen en met name de nieuwe gezichten Albert de Hoop en Gideon Vellinga laten zien over veel kwaliteiten te beschikken. Laatste genoemde beloonde zichzelf met een doelpunt tegen Havelte en dat betekende zijn 25e treffer in zijn carrière.

De afgelopen jaren weet Oldemarkt moeilijk te winnen van Trinitas. Vorig seizoen verloor het door een 2-0 voorsprong uit handen te geven. De uitwedstrijd werd in extremis gewonnen door een goal van Folkert Postma.  

Oldemarkt en Trinitas troffen elkaar dit seizoen nog niet. De uitwedstrijd staat dan ook al gepland over een kleine 3 weken.

Wij wensen alle supporters en spelers een sportieve een aantrekkelijke wedstrijd toe.

 

DR

 

 

Kalender/Agenda

 

Oefenwedstrijd 1e elftal vv Ruinerwold op kunstrgras van Olde Veste

 27-01-2019

13.30 uur OVB

 03-02-2019

 Sc Emmeloord (schaduwwedstrijd)

14.00 uur in Emmelooord

Pupil van de week:                   

 

 

 SNERTLOOP FC OLDEMARKT

 

 

5 en 19 jan

FC Oldemarkt Jeugd Zaalvoetbaltoernooi

 

 
5 jan. '19  1e-klaverjasmarathon
   
2 feb. '19  2e-klaverjasmarathon

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter