Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – v.v. Jubbega 1

Opnieuw staat er voor FC Oldemarkt een top affiche op het programma. Na het verlies tegen Steenwijker Boys en de afgelaste wedstrijd tegen Dwingeloo komt het ongeslagen Jubbega op bezoek. Waar Oldemarkt als doelstelling het behalen van een periode heeft, voetbalt het Frieze Jobbegea met een geheel andere gedachte: het terugwinnen van de koppositie. De huidig nummer 2 van de competitie staat 2 punten achter op koploper DIO Oosterwolde. Des al niet te min mag de ploeg van aftredend hoofdtrainer Johnny Wassenaar nog een wedstrijd extra spelen.

Trainer Bosma zal zijn mannen op scherp willen zetten. De laatste wedstrijd werden te weinig gecreëerd. Daar profiteerden de Boys uitstekend van door wel 2 keer te scoren en er met de winst van door te gaan. De meest positieve punten van deze derby waren de rentrees van aanvoerder Melvin Smit en verdediger Wilko Tammens. Zij maakten beide de eerste minuten na maandenlang blessureleed.

Jubbega heeft evenals Oldemarkt een topper in de benen. In een thuiswedstrijd op Sportpark Jubbega werd het publiek een spektakel verzorgd. De topper tegen DIO eindigde in 4-4. De rood-witten wisten vlak voor tijd een 2-4 achterstand goed te maken. Competitie topscorer Kevin van der Belt scoorde in blessuretijd de gelijkmaker. Medeverantwoordelijk is de spits voor het scorend vermogen van de Friezen. In de laatste 7 duels wisten ze maar liefst 29 keer te scoren.

Het laatste puntverlies van de bezoekers staat bij velen nog vers in het geheugen. In een schitterend duel waarin van alles gebeurde hielden Oldemarkt en Jubbega het op 1-1. Nadat een pegel van Jacko de Jong (Jubbega) op de lat uiteenspatte kreeg Oldemarkt kans op kans om de winnende te maken. Dit verzuimde het en dus eindigde het in een gelijkspel.

Wij wensen alle supporters en spelers een sportieve een aantrekkelijke wedstrijd toe en een gezellig feest na de tijd.

DR

Kalender/Agenda

 

Pupil van de week: 

 Liza Meijerink

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter