Drie versterkingen en twee bedankjes bij FC Oldemarkt 1

Na een lang en zwaar seizoen is het nu tijd voor een welverdiende zomerstop. Het was een jaar waar in lang niet alles mee zat. Daarbij speelde natuurlijk het vertrek van Wouter van der Vegt en Maurice de Graaf (uitzending naar Afghanistan) mee en ook langdurig blessureleed van Johan Fleer en aanvoerder Melvin Smit. Desondanks is het trainer Ronald Bosma gelukt om zich met een ietwat uitgedunde selectie te handhaven in de 3e klasse. Volgend seizoen lijkt het er qua selectiegrootte iets rooskleuriger uit te zien: 3 spelers komen de selectie versterken.

Na een jaar Olde Veste komt Wouter van der Vegt terug naar het oude nest. De prestatie van Wouter vielen de afgelopen jaren op. Wouter speelde al vanaf zijn 16e in het 1e elftal. Natuurlijk is het voor de club moeilijk om zo’n talent te behouden. Nadat hij al een aantal jaar op rij benaderd werd door clubs waagde hij vorig jaar de overstap naar vv Olde Veste’54 . Na een jaar lang op kunstgras te voetballen in de 1e klasse, heeft Wouter het besluit genomen om terug te keren bij de club waar hij zich het meeste thuis voelt.

Wouter neemt de 29-jarige Gideon Vellinga mee van Olde Veste naar Oldemarkt. Gideon speelde sinds 2006 voor Zeerobben uit Harlingen. 9 jaar speelde hij in de 1e, 2e en 3e klasse om vervolgens de stap naar Olde Veste te maken. Hier speelde hij 2 jaar. Gideon woont samen met zijn vriendin Nathalie en hun zoontje in Oldemarkt. Hij kan nu lekker op de fiets naar de club.

De laatste aanwinst moet samen met Lennard Hof gaan strijden om een plek onder de lat. De 23-jarige Albert de Hoop stond 7 seizoenen onder de lat bij VWC (Vog Westhoek Combinatie) en degradeerde dit seizoen uit de 4e klasse. Albert staat bekend als een groot talent en bij Oldemarkt krijgt hij de kans om dit in de 3e klasse te etaleren.

Vanuit de A-jeugd maken Stijn de Jong en Jorrid Minnema de overstap naar de selectie.


Waar Wouter, Gideon en Albert komen, moet Oldemarkt afscheid nemen van keeper Willem Jansen en verdediger Twan Flokstra. Allebei hebben zij vele jaren als basisspeler in de hoofdmacht gespeeld. Voor beide spelers werd het te moeilijk om het voetbal en werk te combineren. Namens FC Oldemarkt bedanken wij Willem en Twan (nogmaals) voor hun inzet en gezelligheid de afgelopen jaren en we hopen ze nog vaak op het sportpark te zien en wellicht in de toekomst weer met de voetbalschoenen aan.

Wij wensen Willem en Twan veel geluk en Wouter, Gideon en Albert veel succes en vooral heel veel plezier bij onze mooie club!

DR

Kalender/Agenda

 

Oefenwedstrijd 1e elftal vv Ruinerwold op kunstrgras van Olde Veste

 27-01-2019

13.30 uur OVB

 03-02-2019

 Sc Emmeloord (schaduwwedstrijd)

14.00 uur in Emmelooord

Pupil van de week:                   

 

 

 SNERTLOOP FC OLDEMARKT

 

 

5 en 19 jan

FC Oldemarkt Jeugd Zaalvoetbaltoernooi

 

 
5 jan. '19  1e-klaverjasmarathon
   
2 feb. '19  2e-klaverjasmarathon

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter