Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – Steenwijker Boys 1

‘De wedstrijd van het jaar’. FC Oldemarkt doet nog één laatste poging zich te handhaven in de 3e klasse. Daarvoor moet er gewonnen worden. Ook is een verlies van HODO of Steenwijk genoodzaakt. Bij een gelijkspel of verlies is Oldemarkt verzekerd van de nacompetitie. Directe tegenstander Steenwijker Boys is evenmin zeker van handhaving. In de laatste competitiewedstrijd gaan Oldemarkt en Steenwijker Boys samen uitmaken wie er in de 3e klasse blijft en wie er nacompetitie gaat spelen. Bij winst van de Boys zijn zij veilig.

‘De Boys’ hebben vorig weekend uiterst goede zaken verricht. In de laatste thuiswedstrijd werd met 3-0 gewonnen van Trinitas. Hierdoor kwam het puntentotaal op 28, 2 punten boven Oldemarkt. Na 5 wedstrijden zonder overwinning wisten Tim Grasmeijer (2x) en Jarno Muis het thuispubliek nog 1 keer van 3 punten te voorzien. Beide spelers zullen tegen Oldemarkt geschorst toe moeten kijken.

Trainer Ronald Bosma weet wat er op het spel staat voor zijn mannen in het groen-wit. Alleen winst telt om de nacompetitie te ontlopen. In de voorgaande wedstrijden heeft Oldemarkt zich niet veilig weten te spelen. Tegen Dedemsvaart, SV Zwolle en Heerde werd met ruime cijfers verloren. Toch lijken de groen-witten gebrand zijn om in de 3e klasse te blijven. Ook volgend seizoen lijkt de ploeg van Bosma er alleen maar sterker op te worden met onder andere twee nieuwe gezichten. Oud-speler Wouter van der Vegt keert na de zomer terug en ook Gideon Vellinga (Olde Veste) komt de club versterken. Ook vaste waarde Maurice de Graaf zal zich volgend seizoen weer aansluiten bij de selectie.

De vorige editie tussen Oldemarkt en de Boys eindigde in 0-0. In de eerste helft kreeg Jorrid Minnema namens Oldemarkt een grote kans om de score te openen, maar ook aan de andere kant werden grote kansen niet benut. De laatste keer dat deze twee ploegen elkaar troffen in Oldemarkt eindigde in 0-3.

Aansluitend aan de wedstrijd zal de seizoensafsluiting plaatsvinden in de kantine. Hiervoor is iedereen uitgenodigd. De senioren selecties zullen alle betrokkene vrijwilligers bedanken en er zal, ongeacht de uitslag, een mooi feest plaatsvinden. Ook zal Oldemarkt afscheid nemen van keeper Willem Jansen en verdediger Twan Flokstra. Zij stoppen aan het eind van dit seizoen wegens omstandigheden met voetbal.

Wij wensen alle supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

 

Oefenwedstrijd 1e elftal vv Ruinerwold op kunstrgras van Olde Veste

 27-01-2019

13.30 uur OVB

 03-02-2019

 Sc Emmeloord (schaduwwedstrijd)

14.00 uur in Emmelooord

Pupil van de week:                   

 

 

 SNERTLOOP FC OLDEMARKT

 

 

5 en 19 jan

FC Oldemarkt Jeugd Zaalvoetbaltoernooi

 

 
5 jan. '19  1e-klaverjasmarathon
   
2 feb. '19  2e-klaverjasmarathon

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter