Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Zuidwolde 1

Zeven dagen na een door veel supporters genoemde ‘gestolen zege’ tegen Trinitas probeert FC Oldemarkt afstand te nemen van de onderste regionen. Met in gedachte dat minimaal één van de directe concurrenten Steenwijk en Trinitas punten gaat verspelen, ontvangt Oldemarkt het zeer wisselvallige Zuidwolde op eigen terrein. Dat de bezoekers gewaarschuwd zijn is duidelijk en dat bewijst de reeks van 12 behaalde punten uit de laatste 6 wedstrijden.

De heenwedstrijd tussen beide ploegen vond plaats op 30 oktober jongstleden. Trainer Ronald Bosma wist op dat moment nog geen wedstrijd te winnen langs de kant van de groen-witten. Ook deze wedstrijd ging verloren en wel met 3-1. Op kunstgras trad Zuidwolde aan in het rood-zwart en wist Oldemarkt weinig kansen te creëren. In het slotoffensief wist Hidde Weemstra het nog spannend te maken door de 2-1 te maken, maar kort daarna scoorde Stef Raben van Zuidwolde zijn 2e en zette hij de eindstand op het scorebord.

Onze bezoekers draaien zoals gezegd een wisselvallig seizoen. Waar het knap punten weet te behalen tegen Dwingeloo en DIO Oosterwolde, verspeelt het de punten tegen laagvliegers HODO, Ruinen en Stanfries. Afgelopen weekend werd thuis met 8-2 gewonnen van Dwingeloo. Uitblinker die wedstrijd was Frans Capellen, die 5 doelpunten voor zijn rekening nam. Door die doelpunten voegde hij zich toe aan de top 10 topscorers met in totaal 10 doelpunten.

Bosma zag in datzelfde weekend zijn ploeg kei en keihard knokken om een resultaat te halen in Boijl. De wedstrijd vond plaats op een slecht veld, waardoor slecht voetbal het vervolg was. Toen het in de slotfase nog 1-1 stond (doelpunt Jelmer Trox) zou gelukkigste ploeg de punten mee naar huis nemen. Uiteindelijk zorgde Folkert Postma, na een mooie voorzet van Twan Flokstra, er voor dat de 1-2 eindstand werd genoteerd. Hierdoor staat Oldemarkt op de 10e plaats en is de middenmoot in zicht.

Bij FC Oldemarkt zijn Wesley Veenstra en Klaas Braad geblesseerd. Wilko Tammens is geschorst. Jorrid Minnema is wel weer van de partij!

Wij wensen alle supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

 

Oefenwedstrijd 1e elftal vv Ruinerwold op kunstrgras van Olde Veste

 27-01-2019

13.30 uur OVB

 03-02-2019

 Sc Emmeloord (schaduwwedstrijd)

14.00 uur in Emmelooord

Pupil van de week:                   

 

 

 SNERTLOOP FC OLDEMARKT

 

 

5 en 19 jan

FC Oldemarkt Jeugd Zaalvoetbaltoernooi

 

 
5 jan. '19  1e-klaverjasmarathon
   
2 feb. '19  2e-klaverjasmarathon

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter