Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - v.v. Heerde 1

‘Sint en Piet zaten te denken, wat voor voorbeschouwing ze over FC Oldemarkt – v.v. Heerde zouden bedenken’ De bezoekers komen uit Heerde. Een club die is opgericht op 12 september 1912 en dus pak ‘m beet 20 jaar ouder is dan FC Oldemarkt. De vereniging die geel/zwarte tenues draagt blinkt dit seizoen uit in de competitie. Met veel zeges waaronder bij een aantal waar van de doelpunten niet op 1 hand te tellen waren, staat het op de 2e plaats. Streekgenoot Epe is het enige team dat de koppositie voor Heerde tegenhoudt. FC Oldemarkt probeert de derde ploeg te worden die het lukt om Heerde van een overwinning te houden. Eerder lukte dat respectievelijk Dwingeloo en Epe.

Bekend is dat het bij Oldemarkt nog niet loopt zoals vooraf gepland. Aanhoudend blessureleed is daar natuurlijk één van de redenen voor. Ook SV Zwolle wist daar vorige week van te profiteren. Jorrid Minnema, die koud in het veld stond, wist vlak na rust de gelijkmaker nog te maken maar die ene treffer bleek niet genoeg voor een punt. Op het kunstgras in Zwolle werd met 2-1 verloren.

Heerde, dat al jarenlang uitkomt in de 3e klasse, speelt een zeer sterk seizoen en dat blijkt ook aan het punten totaal. Vorig seizoen behaalde het in totaal 25 punten en eindigde het op de 12e plaats. Dit jaar heeft het al 27 punten bij elkaar weten te smokkelen en dat bewijst de ranglijst. De eerste periode leek naar de Gelderse ploeg te gaan, maar na 7 gewonnen wedstrijden verloor het op eigen veld van Dwingeloo. De periodetitel moest ingeleverd worden aan de buren uit Epe.

Raoul Weijenberg wist voor zijn club al 33 keer te scoren, waarvan 9 dit seizoen. Een spits die de ploeg van Ronald Bosma dus geen ruimte moet geven. Toch lijkt hij niet topscorer van de competitie te worden.

Oldemarkt kan haar oud-trainer Teun Dikken ook een handje helpen. Zijn ploeg DIO Oosterwolde staat namelijk 2 punten achter Heerde en smakt naar meer. Mocht Oldemarkt punten pakken, dan kan Dikken zijn ploeg naar de 2e plaats leiden.

Wij wensen alle supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

 

Oefenwedstrijd 1e elftal vv Ruinerwold op kunstrgras van Olde Veste

 27-01-2019

13.30 uur OVB

 03-02-2019

 Sc Emmeloord (schaduwwedstrijd)

14.00 uur in Emmelooord

Pupil van de week:                   

 

 

 SNERTLOOP FC OLDEMARKT

 

 

5 en 19 jan

FC Oldemarkt Jeugd Zaalvoetbaltoernooi

 

 
5 jan. '19  1e-klaverjasmarathon
   
2 feb. '19  2e-klaverjasmarathon

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter