Snoeien houtwallen rond sportveld met oog voor cutuurhistorie!

Ben je ouder dan 14 en lijkt het je leuk om mee te helpen met het snoeien van houtwallen om onze accommodatie dan ben je vrijdagochtend om 9.00 uur van harte welkom. S' middags is er gelegenheid voor de harde werkers om mee te gaan op vaarexcursie met een boot van Staatsbosbeheer.

Het sportpark van F.C. Oldemarkt is gelegen in een eeuwenoud cultuurlandschap van houtwallen. De houtwallen met een hoogte van soms  meer dan 3 meter geven een prachtig sfeerbeeld aan onze accommodatie. Uniek zijn de eeuwenoude eikenhakhoutstobben die er op staan.

F.C. Oldemarkt probeert samen met de gemeente Steenwijkerland, landschap Overijssel en de werkgroep Natuurlijk Paasloo deze unieke houtwallen op een goede manier te beheren zodat ze nog eeuwen meegaan.


Afgelopen maandag hebben 5 jongens van de B's: Jasper Scholten, Michel Alferink, Tim Pieterson, Jorn Bus en Ruben Damhuis een mooi begin gemaakt met het snoeien van de houtwallen op ons sportveld. We doen dat door selectief de prunus en ratelpopulier terug te snoeien en bestrijden met handzaag, spade en snoeischaar. Dat is de eerste stap tot een goed herstel naar vitale hakhoutwallen.

Vrijdagmorgen 21 oktober gaan we weer een ochtend onder begeleiding van volwassen vrijwilligers  aan de slag. Tussentijds wordt voor wat drinken gezorgd. Het zou mooi zijn als er weer een groep van minimaal 6 jeugdige mensen kan helpen.

Het zou fijn zijn om even je naam door te geven aan André Bus 06 51733513 als je komt. Dan wordt er voor handschoenen en gereedschap gezorgd en een plekje op de boot gereserveerd.

Hartelijke groet,

André Bus

 

Kalender/Agenda

 

Oefenwedstrijd 1e elftal vv Ruinerwold op kunstrgras van Olde Veste

 27-01-2019

13.30 uur OVB

 03-02-2019

 Sc Emmeloord (schaduwwedstrijd)

14.00 uur in Emmelooord

Pupil van de week:                   

 

 

 SNERTLOOP FC OLDEMARKT

 

 

5 en 19 jan

FC Oldemarkt Jeugd Zaalvoetbaltoernooi

 

 
5 jan. '19  1e-klaverjasmarathon
   
2 feb. '19  2e-klaverjasmarathon

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter