FC Oldemarkt A1 - v.v. Mildam A1. Het 'Alles of Niets duel'.

Zaterdag 14 mei a.s. om 14:00 uur is het zover. De wedstrijd wiens datum al sinds het begin van de competitie op de netvliezen van The A-Team staat. FC Oldemarkt A1 kan kampioen worden en wel thuis tegen Mildam! Het verschil tussen de 2 ploegen is op de slotdag van de competitie 2 punten in het voordeel van de groen-witten. Bij een gelijkspel is de ploeg van trainer Marcel de Jong dus kampioen!

Zeven weken geleden stond dit affiche ook op het programma in Mildam. Tot dit duel hadden beide teams nog geen punt verloren en deelde de ploegen de 1e plaats. In de defensie mistte Oldemarkt de sterkspelende Wessel Pit. De eerste minuten verliepen voor beide ploegen stroef, waarna Mildam na 10 minuten de score opende. Oldemarkt leek niet wakker geschud door de tegentreffer en liep al snel tegen de 2-0 ruststand aan. Vol goede moed ging het nog de 2e helft in, maar die moed zakte al snel in de schoenen nadat de 3-0 binnenviel. Mildam gooide nog wat olie op het vuur en maakte de 4-0. Na nog meer geklungel van Oldemarkt bepaalde Mildam met een mooie stift de 5-0 eindstand.

Voor Mildam leek het kampioenschap binnen handbereik, maar één week na de 5-0 overwinning op Oldemarkt verloor het dure punten tegen het één-na-laatst geplaatste Gorredijk, 1-1. Oldemarkt bleef winnen en stond na 3 overwinningen op rij nog maar 1 punt achter op de koploper.

20 en 23 april zijn misschien wel beslissend in deze competitie. Woensdagavond 20 april moest Mildam op bezoek bij 'reuzendoder' Jubbega, dat ook van Olyphia (3e plaats) wist te winnen. Na een 1-1 ruststand was Jubbega uiteindelijk met 3-1 te sterk en gaf het Oldemarkt de gelegenheid om 2 punten voor te komen. The A-Team hoefde alleen nog maar even te winnen van Jubbega. Met die gedachte ging het waarschijnlijk ook de wedstrijd in, want na 75 minuten spelen stond Jubbega met 2-0 voor. De slechtste wedstrijd van het seizoen leek gespeeld in Mildam, maar die in Jubbega kwam dicht in de buurt. Een kwartier voor tijd stond topscoorder Jorrid Minnema op. Hij scoorde de aansluitingstreffer. 5 minuten voor tijd scoorde Dion Bos, die een bovenverwacht sterk seizoen speelt, de 2-2. Diep, diep in blessuretijd ging Jorrid Minnema alleen op de keeper af en schoot Oldemarkt naar de koppositie.

Aankomende zaterdag om 14:00 uur speelt FC Oldemarkt A1 dus thuis tegen v.v. Mildam A1. Bij gelijkspel zijn de mannen kampioen en kan de champagnefles geopend worden. Des al niet te min zou er keihard geknokt moeten worden en daarbij hebben ze jullie steun hard nodig! Kom kijken en neem je vrienden mee om FC Oldemarkt A1 naar het kampioenschap te schreeuwen!

1. FC Oldemarkt A1      13-36

2. v.v. Mildam A1          13-34

 

De Reporter

Kalender/Agenda

 

Oefenwedstrijd 1e elftal vv Ruinerwold op kunstrgras van Olde Veste

 27-01-2019

13.30 uur OVB

 03-02-2019

 Sc Emmeloord (schaduwwedstrijd)

14.00 uur in Emmelooord

Pupil van de week:                   

 

 

 SNERTLOOP FC OLDEMARKT

 

 

5 en 19 jan

FC Oldemarkt Jeugd Zaalvoetbaltoernooi

 

 
5 jan. '19  1e-klaverjasmarathon
   
2 feb. '19  2e-klaverjasmarathon

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter