Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Steenwijk 1

Waar FC Oldemarkt 3 nog een weekend rust heeft, hervat het vierde na twee maanden wel weer de competitie. Het ontvangt om 10.00 uur sc Emmeloord 9. Ook het tweede elftal van de FC speelt thuis, en wel tegen Mildam 2. Om 14.00 uur start de derby tussen Oldemarkt 1 en vv Steenwijk 1.

Beide ploegen zagen hun wedstrijd het afgelopen weekeinde afgelast worden. Overvloedige neerslag zorgde ervoor dat in de noordelijke klasse 3D alleen het duel tussen Pesse en Ruinen doorgang vond. Groenwit en roodwit zullen dus uitgerust aan de aftrap van deze derby verschijnen.

Op 26 januari speelde Steenwijk een uitwedstrijd tegen USV uit Nieuwleusen. Nadat het eerste kwartier aardig werd meegevoetbald, werd uiteindelijk vrij kansloos verloren met 4-0. Zo blijven de roodwitten staan op plaats 12. Een plek die aan het einde van het seizoen veroordeelt tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie. Afgelopen week werd bekend dat trainer Ronny Venema ook volgend seizoen in Steenwijk is te vinden. Lichtpunt voor de hem is dat Jarno Muis twee weken geleden, na een schorsing, weer binnen de lijnen stond.

Bij Oldemarkt zijn de geblesseerden weer op hun weg terug. Jisse Bos (enkelblessure) en Gideon Vellinga (spierblessure) zijn in de derby tegen Steenwijk naar verwachting inzetbaar. Ook Jorn Bus traint weer mee met de selectie. Dit tot tevredenheid van Theo Los, die zijn ploeg weer zal willen oprichten na een aantal mindere resultaten. De laatste overwinning dateert van 8 december van het vorige jaar. Twee weken geleden thuis tegen Dwingeloo werd gelet op de uitslag (1-4) duidelijk verloren, maar Oldemarkt kreeg wel degelijk kansen om er een beter resultaat uit te halen. Die kansen verzilveren is tegen Steenwijk dus het devies. Met een driepunter kan Oldemarkt zijn plaats in de middenmoot verstevigen.

Oldemarkt en Steenwijk troffen elkaar dus twee weken geleden ook. Hoewel de zon zorgde voor prima voetbalweer, bleef het aantal toeschouwers enigszins achter: zo’n beetje de helft (!) kwam uit Oldemarkt. Vervolgens hadden beide teams op een slecht veld moeite aantrekkelijk voetbal te laten zien. Voor deze zondag zal men gebrand zijn er een mooie derby van te maken. We hopen u te mogen ontvangen op het mooie sportpark aan de Sportlaan!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe. 

DR

 

Oefenwedstrijd 1e elftal

Pupil van de week: MILAN VERRA

 

Het 1e elftal speelt op zondag 12 januari 2020 een oefenwedstrijd op het kunstgrasveld van Olde-Veste te Steenwijk.

Aanvang is 13.00 uur en de tegenstander is RKFC Lindenheuvel-Heidebloem uit Geleen.

Zij zijn een weekend in Steenwijk en zochten een leuke tegenstander en dan kom je automatisch bij de FC Oldemarkt uit.

Deze tegenstander speelt in afdeling Zuid 2 in de 2e klasse zondag.

Scheidsrechter deze middag is Wiebe v.d Kamp.

 

OEFENWEDSTRIJD VROUWEN 1

FC Oldemarkt Vrouwen 1 speelt op zaterdag 25 januari as om 13.00 uur in Oldemarkt een oefenwedstrijd tegen de vrouwen`1 van SVM Marknesse, komt alleen kijken.

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter