Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - v.v. Mildam 1

Dit weekend opnieuw een vol programma aan de Sportlaan te Oldemarkt. Het vierde van de plaatselijke FC speelt om 10.00 uur de kraker tegen rivaal Steenwijkerwold. Oldemarkt 2 speelt tegen Oerterp. Gezien de wedstrijd in Friesland gaat Oldemarkt een alles behalve makkelijke wedstrijd tegemoet. Om 14.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in het duel tussen FC Oldemarkt 1 en v.v. Mildam 1.

De aprilmaand is aangebroken. Dat houdt in dat we de donkere wintermaanden achter ons laten, maar zo richting het einde van het seizoen betekent dat ook dat “de mannen van de jongens worden gescheiden”. Voor een groot deel van de ploegen in de noordelijke klasse 3D geldt dat er belangrijke weken in aantocht zijn, of het nu gaat om het strijden tegen degradatie of om de kans op een ‘toetje’ aan het einde van het seizoen.

Voor zowel Oldemarkt als Mildam geldt het laatste: winst betekent meedingen om de plaatsen die recht geven op het spelen voor promotie. Waar Mildam nog een kleine kans maakt op het bemachtigen van de tweede periode, zal Oldemarkt zijn peilen richten op periode 3. Tegelijk is het zaak een plek in de top van de competitie te behouden.

Het vorige duel tussen Oldemarkt en de ploeg van trainer André Bloemhoff werd nog niet zo lang geleden gespeeld. Op 24 februari kregen de toeschouwers op een zonnige middag een enerverende wedstrijd voorgeschoteld. De groenwitten wisten vlak voor rust op voorsprong te komen via Klaas Braad, Mildam kwam langszij na een uur spelen. De 1-2, via opnieuw Braad, viel zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd en daarmee leek Oldemarkt af te stevenen op een overwinning. Niets bleek minder waar, toen Mildam in de slotfase een tandje bijschakelde en Oldemarkt met een 4-2-nederlaag naar huis stuurde.

De druiven waren zuur voor Theo Los en zijn equipe, terwijl Mildam nog maar eens liet zien een geduchte tegenstander te zijn. Voor de Friezen betekende het de derde overwinning op een rij, maar ook meteen de laatste in die reeks. In de afgelopen twee wedstrijden verloor het van koploper VENO en speelde het gelijk tegen laagvlieger Gorredijk. In het restant van de competitie zal Mildam echter willen laten zien dat het minimaal thuishoort op de huidige vierde plaats.

Oldemarkt heeft daarentegen een goede aanloop gehad naar het duel van deze zondag. Achtereenvolgens won de nummer 3 van de ranglijst met duidelijke cijfers van Steenwijker Boys (6-1) en Havelte (4-2). Ook Read Swart werd met 6-3 verslagen, al ging die laatste wedstrijd zeker niet zonder slag of stoot. De grote man bij Oldemarkt is op dit moment Klaas Braad. In de afgelopen vijf wedstrijden wist hij maar liefst achtmaal het net te vinden, met als hoogtepunt de vier doelpunten tegen Read Swart. Net als Mildam weet de ploeg van trainer Los dat dit seizoen zeker nog niet gespeeld is en dat er nog het een en ander te halen valt.

Opnieuw een thuiswedstrijd voor FC Oldemarkt, en zeker niet het minste affiche. Met de nummers 3 en 4 van de ranglijst tegenover elkaar staat er een heuse topper op het programma!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

Kalender/Agenda

 

 (Voorlopig) oefenprogramma van het 1e elftal seizoen 2019/2020

 

Dinsdagavond 20-08-2019        FC Oldemarkt 1 - Sc Emmeloord 1     Aanvang 19.30 uur.

Zaterdagavond 24-08-2019       FC Oldemarkt 1 -  Olde Veste 2          Aanvang 19.30 uur.

Woensdagavond 11-09-2019     FC Oldemarkt 1 - ODV 1                    Aanvang 19.30 uur.

Voor woensdagavond 04-09-2019 wordt nog tegenstander gezocht.

De bekerwedstrijden worden gespeeld op de zondagen:

01-09-2019, 08-09-2019 en 15-09-2019

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter