Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - v.v. Havelte 1

Deze zondag staat er opnieuw een SUPER SUNDAY op het programma! Het derde en vierde elftal nemen het op tegen respectievelijk Emmeloord 7 en Wolvega 1. F.C. Oldemarkt 2 krijgt Terschelling 2 op bezoek en zal moeten winnen om koploper Bolsward in het vizier te houden. F.C. Oldemarkt 1 speelt om 14.00 uur thuis tegen rodelantaarndrager Havelte.

Daarmee speelt het de eerste van drie achtereenvolgende thuiswedstrijden. De twee volgende weken komen Read Swart en Mildam op bezoek in Oldemarkt. Het treffen met Read Swart is een inhaalwedstrijd. Voor de thuisploeg zijn het belangrijke weken. De punten zijn hard nodig om de aansluiting te houden in de top van de derde klasse D.

De vorige wedstrijd tussen beide ploegen, aan de Meerkampweg te Havelte, vond plaats op een doordeweekse avond. Aan een weinig aantrekkelijke wedstrijd droegen ook de winterse omstandigheden niet bij. Daarom blij dat het laatste fluitsignaal klonk, konden de spelers een warme douche opzoeken en bovendien wist de ploeg van trainer Theo Los zich verzekerd van drie welkome punten die mee gingen naar Oldemarkt: de eindstand was 1-3 door doelpunten van Folkert Postma en (tweemaal) Jorrid Minnema.

Deze wedstrijd betekende voor Havelte de tiende nederlaag van het seizoen. Inmiddels staat die teller op dertien, is er driemaal gelijk gespeeld en één keer gewonnen. Die overwinning werd geboekt op Read Swart en de punten werden gedeeld tegen onder meer DIO en koploper VENO. Hoewel dit iets zegt over de Drentenaren, gaat het om het behalen van punten, en geldt voor de ploeg van Eric Folio dat er nog negen finales op het programma staan waarin gestreden moet worden voor het behalen van de nacompetitie of wellicht zelfs rechtstreekse handhaving. Te beginnen tegen Oldemarkt.

Daarmee treft het een ploeg die in de laatste competitiewedstrijd met een klinkende 6-1-overwinning op Steenwijker Boys de punten in huis hield. Het zal duidelijk zijn dat Oldemarkt deze ingezette lijn wil doortrekken. Net als voor Havelte zullen de komende wedstrijden ook voor de groenwitten van groot belang zijn, omdat daaruit zal blijken of een tot nu toe prima seizoen kan worden bekroond met een periodetitel. In tegenstelling tot de eerste competitiehelft zal het aan de fitheid van de selectie niet liggen. Trainer Los kan beschikken over zo goed als de volledige selectie. Alleen Jelmer Trox is afwezig. Hij kampt met een langdurige knieblessure.

Zo is de eerste van drie thuiswedstrijden er een die om meerdere redenen het aanschouwen waard is. Wij hopen u te zien op het Oldemarkter sportpark!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

 

 (Voorlopig) oefenprogramma van het 1e elftal seizoen 2019/2020

 

Dinsdagavond 20-08-2019        FC Oldemarkt 1 - Sc Emmeloord 1     Aanvang 19.30 uur.

Zaterdagavond 24-08-2019       FC Oldemarkt 1 -  Olde Veste 2          Aanvang 19.30 uur.

Woensdagavond 11-09-2019     FC Oldemarkt 1 - ODV 1                    Aanvang 19.30 uur.

Voor woensdagavond 04-09-2019 wordt nog tegenstander gezocht.

De bekerwedstrijden worden gespeeld op de zondagen:

01-09-2019, 08-09-2019 en 15-09-2019

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter