Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Steenwijker Boys 1

SUPER SUNDAY! Volop voetbal op het Oldemarkter sportpark deze zondag! Vanaf 10.00 uur twee wedstrijden: FC Oldemarkt 3 – Havelte 3 en FC Oldemarkt 4 – Scheerwolde 2. Om de aansluiting bovenin te behouden, mag FC Oldemarkt 2 geen punten morsen tegen koploper Bolsward. Om 12.00 uur staat deze wedstrijd op het programma. FC Oldemarkt 1 mag opnieuw thuis aantreden: ditmaal in de derby tegen Steenwijker Boys.

Dit affiche zal de herinneringen oproepen van de ontmoeting tussen beide ploegen eerder dit seizoen. Op zondag 21 oktober van het vorige jaar stond dit duel op het programma op Sportpark ‘De Koperberg’. Richting het slot van de wedstrijd werd een speler van de Steenwijkers met een rode kaart van het veld gestuurd. Dit zorgde voor het nodige commentaar, waardoor de leidsman de wedstrijd staakte met een ‘tussenstand’ van 0-1. Op 18 december werden de resterende 7 minuten gespeeld. Hierin kon Steenwijker Boys geen vuist meer maken, en bepaalde Wouter van der Vegt de eindstand op 0-2.

Dit weekend spelen voor beide ploegen heel andere belangen. Voor ‘de Boys’ geldt dat alle punten zijn meegenomen. In de staart van de ranglijst deelt het de laatste plaats met Havelte. Tot nu toe zijn er 6 punten behaald. Waar de gasten uit Steenwijk drie weken geleden tegen een flinke zeperd aan liepen door met 0-7 te verliezen van Mildam, werd de laatste competitiewedstrijd met slechts 2-1 verloren van Oldeholtpade. Hoewel nummer 12 Renado ver weg lijkt, is niets onmogelijk en daarom zal men voor niets minder dan 3 punten naar Oldemarkt afreizen.

Precies hetzelfde devies geldt voor Oldemarkt: winnen en omhoog kijken. Op dit moment staat het op plaats 4, maar daaronder zijn de verschillen in de middenmoot erg klein geworden. De thuiswedstrijd afgelopen zondag tegen DIO werd weliswaar met 0-2 verloren; toch geeft deze uitslag de verhoudingen op het veld niet goed weer. Het duel kende een flinke portie strijdlust, een licht overwicht in balbezit voor DIO, maar over en weer werden amper kansen gecreëerd. Evenals in de wedstrijd tegen Mildam, nam de wedstrijd rond de 80e minuut een bijzondere wending. Uit een corner werd een doelpoging door doelman De Hoop onschadelijk gemaakt. Toch was de scheidsrechter van dienst, in tegenstelling tot de spelers van beide ploegen, van mening dat de bal de doellijn had gepasseerd, waardoor de stand op 0-1 kwam. In de laatste minuten werd het nog 0-2.

De inzet van het duel deze zondag is duidelijk. Twee ploegen die vol gas op jacht zullen gaan naar doelpunten.

Wij hopen u te zien op het Oldemarkter sportpark!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

 

 (Voorlopig) oefenprogramma van het 1e elftal seizoen 2019/2020

 

Dinsdagavond 20-08-2019        FC Oldemarkt 1 - Sc Emmeloord 1     Aanvang 19.30 uur.

Zaterdagavond 24-08-2019       FC Oldemarkt 1 -  Olde Veste 2          Aanvang 19.30 uur.

Woensdagavond 11-09-2019     FC Oldemarkt 1 - ODV 1                    Aanvang 19.30 uur.

Voor woensdagavond 04-09-2019 wordt nog tegenstander gezocht.

De bekerwedstrijden worden gespeeld op de zondagen:

01-09-2019, 08-09-2019 en 15-09-2019

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter