Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - DIO Oosterwolde 1

Net als afgelopen weekend, staat ook dit weekend in het teken van inhaal- en bekerwedstrijden. Waar FC Oldemarkt 2 de krachten kan sparen, staan er voor de overige seniorenelftallen wel wedstrijden op het programma: FC Oldemarkt 3 op bezoek bij Wacker, FC Oldemarkt 4 thuis tegen Scheerwolde. Om 14.00 uur zal aan de Sportlaan worden afgetrapt in het duel tussen FC Oldemarkt 1 en DIO Oosterwolde 1.

Daarmee komt Teun Dikken op bezoek bij de club waar hij vijf jaar aan het roer stond. Inmiddels heeft hij de selectie van DIO alweer voor het derde seizoen onder zijn hoede. Aardig is dat Oldemarkt-coach Theo Los in zijn actieve voetbalcarrière ook voor DIO uitkwam. Om verschillende redenen zal het een leuk weerzien worden.

De gasten uit Oosterwolde zijn, net als Oldemarkt, inmiddels niet meer weg te denken uit de noordelijke derde klasse. Door de jaren heen zijn plaatsen in de middenmoot afgewisseld met een eindklassering in de top 3 van de ranglijst. Voorlopig kent DIO een wisselvallig seizoen. Ruime overwinningen (op bijvoorbeeld Read Swart, 4-0, en Gorredijk, 4-1) worden gevolgd door nederlagen zoals tegen USV en gelijke spelen tegen Steenwijker Boys en, afgelopen zondag, tegen Havelte. DIO bezet de zesde plaats op de ranglijst met 22 punten.

FC Oldemarkt staat op een keurige vierde plek, maar zal tegelijk uitkijken naar een overwinning. Afgelopen zondag verloor Oldemarkt in en tegen Mildam met 4-2. Tot een kleine tien minuten voor tijd was het nog 1-2 in het voordeel van Oldemarkt door twee doelpunten van Klaas Braad. Toch wist Mildam er in het restant van de wedstrijd nog een overwinning uit te slepen door driemaal het net te vinden. Ondanks deze nederlaag, kan vertrouwen worden geput uit het veldspel dat Oldemarkt liet zien in Mildam, dat in meerdere opzichten was verbeterd ten opzichte van een week eerder tegen Trinitas.

Eerdere ontmoetingen in de voorbije jaren laten zien dat Oldemarkt en DIO vrijwel steeds aan elkaar gewaagd blijken. Afgezien van een klinkende Oldemarktse zege in de jaargang 2015/16, ontlopen de ploegen elkaar normaal gesproken maar weinig. Alle reden om dit duel te komen bekijken!

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

 

Kalender/Agenda

 

 (Voorlopig) oefenprogramma van het 1e elftal seizoen 2019/2020

 

Dinsdagavond 20-08-2019        FC Oldemarkt 1 - Sc Emmeloord 1     Aanvang 19.30 uur.

Zaterdagavond 24-08-2019       FC Oldemarkt 1 -  Olde Veste 2          Aanvang 19.30 uur.

Woensdagavond 11-09-2019     FC Oldemarkt 1 - ODV 1                    Aanvang 19.30 uur.

Voor woensdagavond 04-09-2019 wordt nog tegenstander gezocht.

De bekerwedstrijden worden gespeeld op de zondagen:

01-09-2019, 08-09-2019 en 15-09-2019

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter