Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - v.v. Dwingeloo 1

Deze zondag drie wedstrijden op het Oldemarkter sportpark! Om 10.00 uur trappen we af met FC Oldemarkt 3 – Oldeholtpade 4 en FC Oldemarkt 4 – Kuinre 3. Om 14.00 uur volgt het beginsignaal in opnieuw een echte kraker in de derde klasse D: Dwingeloo komt op bezoek en zo staan de nummers 2 en 3 tegenover elkaar. We kunnen ons dus verheugen op een mooie wedstrijd.

De gasten uit Drenthe hebben sinds 9 december van het vorige jaar geen competitiewedstrijd meer gespeeld. Toen werd op eigen veld de wedstrijd tegen USV met 2-3 verloren. Vervolgens zag Dwingeloo de eerste wedstrijden na de winterstop afgelast worden. Wel werden twee oefenwedstrijden gewonnen. Op dit moment staat de ploeg van Friso Bakker op een keurige tweede plaats op de ranglijst en heeft het ten opzichte van koploper VENO nog twee wedstrijden tegoed. De strijd om de koppositie lijken de roodhemden te moeten aangaan met VENO en Oldemarkt.

Oldemarkt completeert namelijk de top 3 van de stand. Afgelopen weekend werd geflatteerd met 4-1 van lijstaanvoerder VENO verloren. In een weinig aantrekkelijke wedstrijd vielen de doelpunten pas in de tweede helft. VENO opende de score uit een strafschop, maar Oldemarkt maakte al snel daarna gelijk: Folkert Postma scoorde eveneens vanaf de stip. In het restant bleek de ploeg uit Vollenhove effectiever in de afronding, terwijl van een overduidelijk krachtsverschil geen sprake was. Daarom is het voor Oldemarkt zaak deze wedstrijd snel te vergeten en tegen Dwingeloo opnieuw te laten zien wat het waard is, zoals het dat dit seizoen al vaak genoeg heeft laten zien. Albert de Hoop en Klaas Braad zijn teruggekeerd van een langdurige blessure, waardoor de ziekenboeg van de thuisclub langzaam maar zeker leegloopt.

De eerdere ontmoeting tussen beide teams stond in de eerste speelronde op het programma. Dwingeloo stuurde Oldemarkt toen met maar liefst 6-0 naar huis. Zo zullen de groen-witten zich dus willen revancheren. Toch staat er niet alleen maar eerherstel op het spel, ook een stevigere plaats in de kop van de ranglijst is voor beide ploegen een belang om voor te strijden.

FC Oldemarkt wenst de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

 

Kalender/Agenda

 

 (Voorlopig) oefenprogramma van het 1e elftal seizoen 2019/2020

 

Dinsdagavond 20-08-2019        FC Oldemarkt 1 - Sc Emmeloord 1     Aanvang 19.30 uur.

Zaterdagavond 24-08-2019       FC Oldemarkt 1 -  Olde Veste 2          Aanvang 19.30 uur.

Woensdagavond 11-09-2019     FC Oldemarkt 1 - ODV 1                    Aanvang 19.30 uur.

Voor woensdagavond 04-09-2019 wordt nog tegenstander gezocht.

De bekerwedstrijden worden gespeeld op de zondagen:

01-09-2019, 08-09-2019 en 15-09-2019

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter