Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - v.v. Read Swart 1

Voor FC Oldemarkt staat de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma. In het seizoen 2017/18 lieten de weersomstandigheden het rond deze tijd van het jaar toe om de Oldemarkter velden te betreden, waar dit in de editie 2016/17 niet het geval was. Ook dit jaar kent de januarimaand winterse omstandigheden. “IJs en weder dienende” wordt de wedstrijd tussen Oldemarkt en Read Swart gespeeld.

De ontmoeting tussen beide ploegen in de eerste seizoenshelft resulteerde in een gelijkspel: 1-1. Folkert Postma wist Oldemarkt in de eerste helft nog op voorsprong te brengen, maar door onzorgvuldig om te gaan met andere kansen in de eerste helft en een slordige tweede helft van de zijde van Oldemarkt, was de puntendeling terecht te noemen.

 

Read Swart, waar trainer Anton Gerding zijn contract met een jaar heeft verlengd, heeft deze competitie weer laten zien dat het een stugge en lastig te kloppen ploeg is. Dit valt ook op als we kijken naar de uitslagen van de Friezen. Aan de ene kant worden grote verliezen geleden (tegen DIO, VENO, Gorredijk), maar tevens is er gewonnen van Steenwijker Boys en Trinitas en ook Mildam werd knap met 3-1 verslagen. Op die manier bezet de ploeg uit “De Knijpe” een elfde plaats op de ranglijst, en zal er hard moeten worden gewerkt om weg te blijven uit de onderste regionen.

 

Oldemarkt doet het buitengewoon prima dit seizoen. Ondanks dat er structurele personele problemen zijn voor trainer Theo Los, worden er knappe resultaten geboekt. Op dit moment staan de groen-witten op een keurige tweede plaats, terwijl misschien nog wat gestegen kan worden omdat er twee inhaalwedstrijden (tegen Mildam en DIO) afgewerkt moeten worden. Daarnaast hebben Oldemarkt en Los uitgesproken na dit seizoen nog een jaar met elkaar te willen samenwerken. Zo kan met vertrouwen richting de toekomst worden gewerkt.

 

Het wordt een interessant duel, omdat beide ploegen de drie punten goed kunnen gebruiken. Oldemarkt om in de top van de competitie te blijven meedoen en eventueel aanspraak te kunnen maken op periode 2, Read Swart om aan te haken bij de middenmoot in de derde klasse D.

 

FC Oldemarkt hoopt dat 2019 een mooi voetbaljaar wordt waarin iedereen succes, sportiviteit en bovenal spelvreugde mag beleven.

 

Wij wensen de scheidsrechter, spelers en staf en supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

 

DR

Kalender/Agenda

 

 (Voorlopig) oefenprogramma van het 1e elftal seizoen 2019/2020

 

Dinsdagavond 20-08-2019        FC Oldemarkt 1 - Sc Emmeloord 1     Aanvang 19.30 uur.

Zaterdagavond 24-08-2019       FC Oldemarkt 1 -  Olde Veste 2          Aanvang 19.30 uur.

Woensdagavond 11-09-2019     FC Oldemarkt 1 - ODV 1                    Aanvang 19.30 uur.

Voor woensdagavond 04-09-2019 wordt nog tegenstander gezocht.

De bekerwedstrijden worden gespeeld op de zondagen:

01-09-2019, 08-09-2019 en 15-09-2019

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter