Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – v.v. Renado 1

Na 9 gespeelde wedstrijden heeft Oldemarkt nog maar 1 duel verloren. Naast de nederlaag tegen DIO Oosterwolde en het gelijkspel in Jubbega, staan 7 overwinningen. Een unieke prestatie van de groen-witten. Door velen wordt er al gesproken over een record. In 2013 wist het 49 punten te behalen gedurende het gehele seizoen. Nooit eerder wist Oldemarkt zo veel punten bij elkaar te smokkelen in de 3e klasse. Met nog 17 ontmoetingen voor de boeg is dit scenario dus niet ondenkbaar. Dit weekend komt een middenmoter op bezoek. Renado is de 6e ploeg de punten uit Oldemarkt mee probeert te nemen.

Renado (Recht Naar Doel) werd het afgelopen seizoen knap kampioen van de 4e klasse A. Het eindigde boven onder meer Akkrum en Mildam. Dit was de beste prestatie in 7 jaar. De ploeg uit Sint Nicolaasga wist in die jaren een aantal keer een periode te bemachtigen, maar wist die geen enkele keer te verzilveren.
In de vorige speelronde ontving Renado Mildam. De rood-witten wonnen met 2-0. Dit door goals van clubtopscorers Theunis Sloothaak en Arjen Postma.
Jan de Wolff heeft in onderling overleg met de club besloten een punt te zetten achter zijn functie als hoofdtrainer. Na dit seizoen heeft hij 2 seizoenen langs de kant gestaan in Sint Nyk.

Oldemarkt maakte het zichzelf onnodig moeilijk in Wijster. Op een grasmat waar je geen u tegen hoeft te zeggen won het met 0-1. De hekkensluiter zakte ver in, waardoor het moeilijk voetballen was voor trainer Bosma en zijn mannen. In de 35e minuut stond Jorrid Minnema aan het eind van een geweldige aanval. Met zijn 7e treffer wist de linkerspits belangrijke punten binnen te halen. Minnema staat nu 5e op de topscorers ranglijst.

Wij wensen alle supporters en spelers een sportieve een aantrekkelijke wedstrijd toe en een gezellig feest na de tijd.

DR

Kalender/Agenda

 

Pupil van de week: 

 Boas van Noort

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter