Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – v.v. Mildam 1

De plaatselijke voetbalvereniging van Mildam is de volgende horde in een tot nog toe uitstekend lopend seizoen voor FC Oldemarkt 1. De club die haar thuiswedstrijden aan de noordzijde van de Tjonger speelt op Sportpark de Wissel, promoveerde vorig seizoen naar de 3e klasse. Dit was sportief gezien de beste prestatie in de clubhistorie van de zwart-witten. Mildam verzekerde zich voor een plaats in de 3e klasse door v.v. Oldeboorn met 3-0 en 0-2 te verslaan in de nacompetitie.

Onze bezoekers zijn niet florissant aan de start van de competitie verschenen. In 5 duels wist trainer André Bloemhoff met zijn team 1 keer te winnen. Lemmer werd met 1-0 verslagen. De daaropvolgende duels ging er geen punt mee naar De Wissel. DIO, Jubbega, UDIROS en Gorredijk bleken een maatje te groot. Momenteel staat Mildam met 3 punten op de 12e plaats. Het houdt Wijster en hekkensluiter Lemmer onder zich.

Ronald Bosma mag in tegenstelling een stuk tevredener zijn over zijn ploeg. 3 maal ging Oldemarkt al met de volle buit naar huis en bij alle overwinningen wist keeper Albert de Hoop zijn doel schoon te houden. De laatste overwinning dateert van afgelopen zondag. Tegen Havelte opende Gideon Vellinga knap de score, waarna Melvin Smit uit een corner de ruststand binnenkopte. Na rust besliste Vellinga het duel waarna Folkert Postma de 4-0 eindstand vanaf 11 meter op zijn naam bracht.

Oldemarkt en Mildam kwamen elkaar nog niet eerder tegen in competitieverband. Wel wist Oldemarkt in januari een oefenwedstrijd te winnen van de aankomende tegenstander. In mei van 2016 streden de junioren van beide clubs in de 2e klasse tegen elkaar voor het kampioenschap. De titel ging destijds naar Oldemarkt A1. Zij wisten in een beslissende wedstrijd met 3-1 te winnen.

Wij wensen alle supporters en spelers een sportieve een aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

Kalender/Agenda

 

Pupil van de week: 

 Boas van Noort

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter