Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - vv Havelte 1

In de 5e speelronde van de competitie komt Havelte op bezoek. Na vier wedstrijden staat Oldemarkt op de 5e plaats met zeven punten. Tegen Dwingeloo en Lemmer behaalde het de volle winst. Van DIO Oosterwolde werd met 3-4 verloren. Afgelopen weekend werd een loodzware wedstrijd in Jubbega met 1-1 afgesloten. Jelmer Trox opende de score na een voorzet van Melvin Smit, maar even later kwamen de rood-witten langszij. Havelte is de eerste promovendus uit de 4e klasse die het tegen de selectie van trainer Bosma mag opnemen.

Havelte wist zich afgelopen juni te verzekeren van een plek in de 3e klasse D. Nadat de plaatselijke voetbal vereniging een periode wist te pakken rekende het in een tweeluik af met vv Steenwijk. Beide wedstrijden werden gewonnen (1-3 en 8-0). Na die wedstrijd nam het afscheid van verschillende spelers. Dit seizoen wist het met 0-3 te winnen van vv Lemmer. De overige wedstrijden pakte het keurkorps van trainer Henk van Klinken niet de drie punten: één keer gelijk en twee keer verlies.

Oldemarkt is vergeleken met vorig seizoen uitstekend begonnen aan de competitie. Toen lieten de groen-witten de eerste overwinning maarliefst zeven speelrondes op zich wachten en hoe anders is dat nu. Hoewel de laatste twee duels niet werden gewonnen staat het er goed voor. Bij een overwinning neemt het afstand van de middenmoot en kan het zich weer gaan aansluiten bij de top 4.

Oldemarkt en Havelte zijn twee ploegen die elkaar niet vaak treffen. De laatste confrontatie dateert uit het seizoen 2015/2016. Destijds stond Oldemarkt na een half uur spelen met 4-0 voor en won het met 5-2. Voor de overige vijf ontmoetingen moeten we verder terug de boeken in. Deze werden gespeeld in 2003, 1997 en de jaren '70.

Wij wensen alle supporters en spelers een sportieve een aantrekkelijke wedstrijd toe.

DR

 

 

Kalender/Agenda

 

Pupil van de week: 

 Boas van Noort

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter