Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - v.v. Steenwijk 1

FC Oldemarkt 1 – v.v. Steenwijk 1 stond voor het laatst op het programma in het seizoen 2009/2010 (0-2 voor Steenwijk), maar de ontmoeting in het seizoen daarvoor staat menig supporter en speler (van toen) nog vers in het geheugen. Toen Dwingeloo, Steenwijk en Oldemarkt allemaal gelijk eindigden, moest een drieluik gespeeld worden om te beslissen welke ploeg direct zou degraderen, degradatiewedstrijden moest spelen of zich zou handhaven in de 3e klasse. Oldemarkt verloor van Steenwijk, maar beide ploegen wisten zich uiteindelijk veilig te spelen. Dwingeloo degradeerde

.
Ook dit seizoen hebben beide ploegen nog niet weten te overtuigen in de competitie. Waar Steenwijk (vorig seizoen 2e klasse) 8 punten heeft verzameld, wachten de mannen van trainer Bosma nog steeds op de eerste zege. Mochten de punten in Oldemarkt blijven dan komt het op 1 punt van Steenwijk en dus lijkt deze derby op een mooi moment te komen.
Dat de bezoekers niet in een goede vorm zijn blijkt uit de statistieken van de laatste weken. Vorige week werd wegens omstandigheden niet gespeeld tegen Trinitas, maar de laatste 4 wedstrijden werd drie keer ruim verloren (waaronder 1 bekerwedstrijd) en 1 keer gelijk gespeeld. Met 8 punten staat de ploeg van trainer Jan Boxum op de 8e plaats. Overigens kondigde Boxum deze week zijn vertrek aan bij de Steenwijkers. Na dit seizoen zal de club dus op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer.
FC Oldemarkt ging afgelopen zondag vol goede moed op weg naar Zuidwolde. Zuidwolde speelde zeer sterk en kwam op 2-0. In de slotfase kregen de groen-witten hoop toen Hidde Weemstra een voorzet van Folkert Postma knap binnen knikte, maar die hoop vervloog snel, omdat Zuidwolde vlak voor tijd naar 3-1 counterde.
Bij winst zal Oldemarkt stijgen op de ranglijst, maar bij een nederlaag kan het zo maar de rode lantaarndrager worden in de 3e klasse D. De selectie van Bosma kan alle steun dus zeer goed gebruiken!

Kalender/Agenda

 

Pupil van de week: 

 Boas van Noort

 

 

 

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter