Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Stanfries 1

FC Oldemarkt kent tot nog toe een moeizame seizoenstart. Daar hoopt men tegen hekkensluiter Stanfries (Appelscha) verandering in te brengen. Beide partijen hebben nog geen wedstrijd winnend af weten te sluiten en dus staat er een strijd van jewelste op het programma. Waar FC Oldemarkt vorige week pas laat, maar diep moest buigen voor Epe, kwam Stanfries op eigen terrein goed weg van een 2-0 achterstand. Wim van Riezen wist Steenwijk af te houden van 3 punten door een treffer in de 87e minuut en een raak schot vanaf 11 meter in de 90e minuut.

Oldemarkt was in de eerste helft in Epe zeker niet de mindere. Het kwam als snel op 1-0 achter, maar wist dat via Jelmer Trox en Folkert Postma binnen 20 minuten om te buigen naar een 1-2 voorsprong. Vlak na de 3-2 viel Johan Fleer geblesseerd uit en mocht Quintijn Canoy zijn competitiedebuut maken. In de tweede helft wist Epe opnieuw fel te starten en lagen de 4-2 en 5-2 snel in het doel van keeper Willem Jansen. Na de 5-3 (eerste doelpunt ooit van Wilko Tammens) ging het snel. De hardwerkende ploeg van trainer Ronald Bosma bleek uiteindelijk toch een maatje te klein, toen er nog 4 tegentreffers vielen.

Vorig seizoen eindigde het treffen in Oldemarkt met een 0-1 zege voor de Friezen. Stanfries was bezig met een zeer sterke eerste competitiehelft, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een plaats onderin de ranglijst. De terugwedstrijd in Appelscha was een boeiende wedstrijd met veel kaarten en werd met 1-2 winnend afgesloten door de groen-witten.

De verliezer van deze ontmoeting zal zich dus minstens 1 speelronde hekkensluiter van de 3e klasse D moeten noemen. Genoeg reden dus om FC Oldemarkt te komen aanmoedigen en naar de eerste driepunter van dit seizoen te juichen.

Kalender/Agenda

Zaterdag 12 januari 2019 SNERTLOOP FC OLDEMARKT

Pupil van de week

Twan Meijerink

 

 

5 en 19 jan

FC Oldemarkt Jeugd Zaalvoetbaltoernooi

22 nov. '18

Spelregelavond voor de JO13 t/m de MO/JO17

Kantine FC Oldemarkt

19.00 uur - 20.30 uur

5 jan. '19  1e-klaverjasmarathon
   
2 feb. '19  2e-klaverjasmarathon

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter