Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – v.v. Ruinen 1

Na alweer 3 gespeelde competitiewedstrijden staat FC Oldemarkt nog steeds zonder overwinning op de 11e plaats van de ranglijst in de 3e klasse D. Om met vertrouwen de herfst in te gaan lijkt een overwinning voor trainer Bosma broodnodig en dus is het misschien wel een mooi moment dat rode lantaarn drager Ruinen op visite komt. Mocht de ploeg van Bosma punten verspillen, dan heeft het nog heel wat werk te verrichten om zich aan te sluiten bij de middenmoot. De thuisclub zal alleen genoegen nemen met een overwinning, maar dat de bezoekers kansen ruiken is eveneens een feit.

Ruinen behaalde in de voorgaande 3 duels geen punt, scoorde 5 keer en kreeg 15 tegendoelpunten. De blauw-witten zullen gebrand zijn om met minimaal 1 punt terug te keren naar Drenthe. In de voorbereiding wist Ruinen geen wedstrijd winnend af te sluiten en vervolgde dat met een 7-1 nederlaag tegen DIO Oosterwolde. 1 week later verloor het met 3-6 van Dedemsvaart en afgelopen weekend werd er nipt verloren van Steenwijk: 1-2. Uit die nederlaag tankte het wel vertrouwen, want in een doordeweekse oefenwedstrijd werd met 4-2 gewonnen van Wacker (2 seizoenen geleden nog 2e klasse).

FC Oldemarkt zal zoals gezegd alleen genoegen nemen met 3 punten. In de voorgaande wedstrijden pakte het een zwaarbevochten punt tegen HODO, verloor het van Dwingeloo en het weerzien met oud-trainer Teun Dikken (DIO Oosterwolde) werd met 2-1 verloren. Zeker uit de laatste wedstrijden heeft Oldemarkt vertrouwen gehouden. In de eerste helft liet het zeer goed voetbal zien en creëerde het kansen, waaronder een afgekeurd doelpunt van Jelmer Trox. In de 2e helft scoorde DIO uit twee standaardsituaties. Hidde Weemstra wist de aansluiting nog te maken, maar een gelijkspel zat er helaas niet meer in.

De historie van dit duel is duidelijk in het voordeel van Oldemarkt. Van de laatste 4 ontmoetingen in Oldemarkt werden er door de thuisclub 3 gewonnen. Ruinen won er 1. Vorig jaar eindigde Oldemarkt – Ruinen in 2-1.

Bij Oldemarkt maakte voormalig ‘Speler van het Jaar’ Wilko Tammens tegen DIO zijn rentree na zeer geruime tijd blessureleed. Zijn rentree was overigens niet van lange duur. Een blessure aan het hoofd zorgde er voor dat hij de wedstrijd niet uit kon spelen. De ernst van de blessure valt mee.

Wij wensen alle supporters een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd toe.

 

DR

Kalender/Agenda

 

PUPIL VAN DE WEEK: ISA VAN DER VEGT

 

 

 

OEFENWEDSTRIJDEN 1E ELFTAL FC OLDEMARKT TER VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN:

 

Woensdag 5 september 2018          FC Oldemarkt  1    -      VV De Blesse 1         Aanvang 20.00 uur (Trainingsveld)

Dinsdag 11 september 2018            FC Meppel 1           -      FC Oldemarkt 1        Aanvang 20.00 uur

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter