Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Dwingeloo 1

Na wat een heel foute seizoenstart leek te worden, rechtte de ploeg van debuterend coach Ronald Bosma de rug in de tweede helft uit tegen HODO uit Hollandscheveld. In de eerste helft had Oldemarkt weinig tot vrijwel niets te vertellen. Dat resulteerde in een 3-0 ruststand voor de thuisploeg. Na rust moest er iets veranderen en dat gebeurde. Aanvoerder Melvin Smit en Hidde Weemstra brachten de spanning terug, waarna ‘Gouden Wissel’ Jelmer Trox de eindstand op het scorebord zette: 3-3. Aankomende zondag komt beste vriend Dwingeloo op bezoek en dus zal het Oldemarkter Dorpsfeest met 1 dag verlengd worden.

Info avond over vlaggen en fluiten is vrijdag 2 september!

Komende vrijdag gaat de informatie avond niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Vrijdag 2 september gaat door. Iedereen die interesse om dit seizoen te vlaggen en of te fluiten bij wedstrijden van F.C. Oldemarkt is welkom. De bijeenkomst start vrijdag 2 september om 19.15 uur in de kantine van F.C. Oldemarkt.

Oefenwedstrijd van het 2e as zondag gaat niet door

Oefenwedstrijd: 2e elftal
Sport Vereent heeft helaas de oefenwedstrijd tegen ons 2e as zondag afgezegd.

oefenduel as zondag 1e elftal


Van de site van USV, stukje historie, leuk,

USV vervolgt oefencampagne tegen OldemarktNa de 3-0 oefenzege van afgelopen dinsdag op ZZVV uit Zuidwolde, ontvangt USV
komende zondag Oldemarkt. De noordelijke 3e klasser is niet geheel onbekend voor USV,
maar we moeten hiervoor wel een tijdje terug in de historie. De laatste keer dat beide
ploegen elkaar ontmoetten voor de competitie dateert uit het seizoen 1995/1996.

Op 5 mei 1996 werd het 3-3 op sportpark Hulsterlanden. Het was een duel in de 1e klasse A van de afdeling Zwolle. René Kok zorgde voor de 1-0 ruststand. Michiel Dekker en Jos Alferink draaiden na rust de stand om in het voordeel van Oldemarkt. Cor Kremer stelde vervolgens eerst Gerjan Kok in staat om de gelijkmaker te scoren en tekende daarna zelf voor de 3-2 voorsprong. Maar in blessuretijd zorgde John Schokker alsnog voor een puntendeling. Het was dat seizoen de 12e remise van USV. Ook opvallend: het was het laatste duel in de afdeling Zwolle. Na de zomer organiseerde de KNVB de competitie in districten. Waardoor ook de wegen van USV (Oost) en Oldemarkt (Noord) zich splitsten. Heerde werd dat seizoen kampioen, USV werd 5e en Oldemarkt eindigde als 9e, nog net boven de laagvliegers Wacker en IJhorst.

USV- Oldemarkt begint zondag om 14.00 uur.

Infoavond over het vlaggen en uitleg spelregels.

Heeft u interesse om dit seizoen te vlaggen en of te fluiten bij wedstrijden van F.C. Oldemarkt?
Dan nodig ik u als scheidsrechtercoördinator van harte uit om op vrijdag 26 augustus of vrijdag 2 september langs te komen. Beide avonden beginnen om 19.15 uur in de kantine van F.C. Oldemarkt

Nieuwe jeugdindeling op de site

Nieuwe jeugd teamindeling staat op de site voor het jaar 2016/2017. Onder kopje 'gastenboek' en onder de teamindeling onder 'teams'. Foto's oude teams moeten nog worden verwijderd.
Mogelijke typefouten voorbehouden.....

Bij enkele teams wordt nog gezocht naar trainers én (vooral) leiders !!!

A talenten toernooi

De talenten van FC Oldemarkt hebben zaterdag 11 juni een prima prestatie geleverd op het toernooi in Steenwijk. Er deden 8 teams mee in 2 poules, Oldemarkt was ingedeeld bij Emmeloord, CSSV ( Zwolle ) en Olde Veste. Tegen Emmeloord werd een prima 1-0 overwinning geboekt en tegen CSSV een goede 0-0. Dit hield in dat we al door waren naar de halve finale. De laatste wedstrijd tegen Olde Veste lieden de speler de teugels een beetje varen en stonden binnen 30 sec. met 1-0 achter, uiteindelijk werd er met 2-0 verloren. In de kruis finale tegen VV Hoogeveen , een spannende pot voetbal waarbij de tegenstander er met de winst van door ging, 2-1. In de strijd om de 3de en 4de plaats tegen Steenwijk. Hier waren de talenten van de FC de bovenliggende partij, prima verzorgt spel allen wisten de voorwaartsen dit niet om te zetten met een doelpunt. Omdat de stand 0-0 bleef moesten er penalties genomen worden. Dit deden de spelers van Oldemarkt beter dan Steenwijk, dus de 3de prijs was binnen. Het lijkt voor herhaling vatbaar want vorig jaar 4de en nu 3de dus volgende misschien ....Groeten, Marcel

A mannen Kampioen

Op 21 mei zijn de A- junioren van FC Oldemarkt kampioen geworden van de 2de klasse. Een top prestatie omdat de laatste wedstrijd tegen Mildam gewonnen moest worden en dit gebeurde ook, het werd 3-1. De uitwedstrijd werd nog verloren met 5-0 dus de spanning was hoog omdat dit nog in het achter hoofd zat. Binnen een kwartier kwam de FC op 1-0 door Stijn de Jong op een prachtig pass van Dion Bos. Halverwege de 1ste helft deed Mildam iets terug en kwam op 1-1. Binnen twee minuten score opnieuw Stijn de Jong op aangeven van Jorrid Minnema. Vlak voor de rust speelde Klaas Braad met een wereld pass Jorrid Minnema aan en die lied deze kans niet onbenut en maakte er 3-1 van. De 2de helft was FC Oldemarkt oppermachtig, omdat de afronding slordig was bleef het 3-1 dus de champagne kon getrokken worden.

Op de foto staan. Achter: Marco Hof ( Leider ) Jisse Bos, Ruben Braad, Martijn Mak, Jarno Meijer, Kevin Postma, Harwin Braad, Dion Bos, Lennard Hof, Damian Hoek, Giel Schuttebelt, Quintijn Canoy, Jur Dijkman, Wessel Pit
Voor: Marcel de Jong ( Leider/ trainer), Klaas Braad, Jorrid Minnema, Daniel Hafkamp, Stijn de Jong, Wouter van der Vegt ( Trainer).

Kalender/Agenda

Zaterdag 12 januari 2019 SNERTLOOP FC OLDEMARKT

Pupil van de week

Twan Meijerink

 

 

5 en 19 jan

FC Oldemarkt Jeugd Zaalvoetbaltoernooi

22 nov. '18

Spelregelavond voor de JO13 t/m de MO/JO17

Kantine FC Oldemarkt

19.00 uur - 20.30 uur

5 jan. '19  1e-klaverjasmarathon
   
2 feb. '19  2e-klaverjasmarathon

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter