Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Stanfries 1

FC Oldemarkt kent tot nog toe een moeizame seizoenstart. Daar hoopt men tegen hekkensluiter Stanfries (Appelscha) verandering in te brengen. Beide partijen hebben nog geen wedstrijd winnend af weten te sluiten en dus staat er een strijd van jewelste op het programma. Waar FC Oldemarkt vorige week pas laat, maar diep moest buigen voor Epe, kwam Stanfries op eigen terrein goed weg van een 2-0 achterstand. Wim van Riezen wist Steenwijk af te houden van 3 punten door een treffer in de 87e minuut en een raak schot vanaf 11 meter in de 90e minuut.

Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – Trinitas 1

Na 4 gespeelde wedstrijden hebben zowel FC Oldemarkt als Trinitas nog niet weten te overtuigen. In Oldemarkt staat de teller op 2 punten. De bezoekers hebben totaal 4 punten behaald. Vol vertrouwen gingen Bosma’s mannen afgelopen weekend de wedstrijd in tegen hekkensluiter Ruinen. Na 18 minuten werd doelman Willem Jansen verschalkt met een afstandsschot van Jurgen Kleiker. Klaas Braad wist in de 2e helft op aangeven van Hidde Weemstra de stand gelijk te trekken en voor een treurige maar terechte eindstand te zorgen: 1-1.

Opgelet fietsendieven actief bij F.C. Oldemarkt

Helaas heeft gisteravond op zeer brutale wijze het dievengilde toegeslagen. Maar liefst vier damesfietsen zijn in korte tijd vermoedelijk op een aanhangwagen gelegd en weggenomen. Er is hebben wij begrepen aangifte gedaan bij de politie. Maar hoe voorkomen we dit in de toekomst?

Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – v.v. Ruinen 1

Na alweer 3 gespeelde competitiewedstrijden staat FC Oldemarkt nog steeds zonder overwinning op de 11e plaats van de ranglijst in de 3e klasse D. Om met vertrouwen de herfst in te gaan lijkt een overwinning voor trainer Bosma broodnodig en dus is het misschien wel een mooi moment dat rode lantaarn drager Ruinen op visite komt. Mocht de ploeg van Bosma punten verspillen, dan heeft het nog heel wat werk te verrichten om zich aan te sluiten bij de middenmoot. De thuisclub zal alleen genoegen nemen met een overwinning, maar dat de bezoekers kansen ruiken is eveneens een feit.

F.C. Oldemarkt zoekt vrijwilligers voor Jantje Beton collecte!

Beste leden, de afgelopen drie jaar heeft F.C. Oldemarkt meegedaan aan de Jantje Beton actie. Het geld dat daarmee wordt ingezameld gaat voor 50% naar Jantje beton om het buitenspelen voor kinderen te stimuleren en voor 50% naar onze voetbalvereniging. Dat brengt ieder jaar een leuk bedrag op voor het goede doel en F.C. Oldemarkt.

Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 - Dwingeloo 1

Na wat een heel foute seizoenstart leek te worden, rechtte de ploeg van debuterend coach Ronald Bosma de rug in de tweede helft uit tegen HODO uit Hollandscheveld. In de eerste helft had Oldemarkt weinig tot vrijwel niets te vertellen. Dat resulteerde in een 3-0 ruststand voor de thuisploeg. Na rust moest er iets veranderen en dat gebeurde. Aanvoerder Melvin Smit en Hidde Weemstra brachten de spanning terug, waarna ‘Gouden Wissel’ Jelmer Trox de eindstand op het scorebord zette: 3-3. Aankomende zondag komt beste vriend Dwingeloo op bezoek en dus zal het Oldemarkter Dorpsfeest met 1 dag verlengd worden.

Info avond over vlaggen en fluiten is vrijdag 2 september!

Komende vrijdag gaat de informatie avond niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Vrijdag 2 september gaat door. Iedereen die interesse om dit seizoen te vlaggen en of te fluiten bij wedstrijden van F.C. Oldemarkt is welkom. De bijeenkomst start vrijdag 2 september om 19.15 uur in de kantine van F.C. Oldemarkt.

Oefenwedstrijd van het 2e as zondag gaat niet door

Oefenwedstrijd: 2e elftal
Sport Vereent heeft helaas de oefenwedstrijd tegen ons 2e as zondag afgezegd.

oefenduel as zondag 1e elftal


Van de site van USV, stukje historie, leuk,

USV vervolgt oefencampagne tegen OldemarktNa de 3-0 oefenzege van afgelopen dinsdag op ZZVV uit Zuidwolde, ontvangt USV
komende zondag Oldemarkt. De noordelijke 3e klasser is niet geheel onbekend voor USV,
maar we moeten hiervoor wel een tijdje terug in de historie. De laatste keer dat beide
ploegen elkaar ontmoetten voor de competitie dateert uit het seizoen 1995/1996.

Op 5 mei 1996 werd het 3-3 op sportpark Hulsterlanden. Het was een duel in de 1e klasse A van de afdeling Zwolle. René Kok zorgde voor de 1-0 ruststand. Michiel Dekker en Jos Alferink draaiden na rust de stand om in het voordeel van Oldemarkt. Cor Kremer stelde vervolgens eerst Gerjan Kok in staat om de gelijkmaker te scoren en tekende daarna zelf voor de 3-2 voorsprong. Maar in blessuretijd zorgde John Schokker alsnog voor een puntendeling. Het was dat seizoen de 12e remise van USV. Ook opvallend: het was het laatste duel in de afdeling Zwolle. Na de zomer organiseerde de KNVB de competitie in districten. Waardoor ook de wegen van USV (Oost) en Oldemarkt (Noord) zich splitsten. Heerde werd dat seizoen kampioen, USV werd 5e en Oldemarkt eindigde als 9e, nog net boven de laagvliegers Wacker en IJhorst.

USV- Oldemarkt begint zondag om 14.00 uur.

Kalender/Agenda

 

PUPIL VAN DE WEEK: FEDDE SCHADE

 

 

 

OEFENWEDSTRIJDEN 1E ELFTAL FC OLDEMARKT TER VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN:

 

Woensdag 5 september 2018          FC Oldemarkt  1    -      VV De Blesse 1         Aanvang 20.00 uur (Trainingsveld)

Dinsdag 11 september 2018            FC Meppel 1           -      FC Oldemarkt 1        Aanvang 20.00 uur

 

 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Volg ons!

Facebook Twitter